De Deense producent Dan Skan brengt 2 nieuwe reeksen “intelligente” haardkachels op de markt met een uitgesproken gestroomlijnde design : de D & M Series.

Ze vallen op door de grote gebogen deuren die volledig uit ceramisch glas zijn gemaakt en door het absoluut ontbreken van uitstekende onderdelen.Deze verstandige houtkachels regelen automatisch de benodigde primaire, secondaire en tertiaire luchttoevoer door middel van een bimetaalveer.

Deze regeling volgt de stooktemperatuur, wat het houtverbruik sterk vermindert en de uitstoot tot een minimum herleidt. De gebruiker hoeft de verbrandingslucht dus zelf niet meer te regelen. Buitenluchtaanvoer is standaard voorzien.

De glasdeuren worden met voorverwarmde lucht schoongespoeld en sluiten automatisch zoals het portier van een wagen. Alle modellen beschikken onderaan over een handige opberglade. De M-serie biedt bovendien ook zijdelings een bijzonder mooi vuurzicht, waarbij alle glasdeuren even schoon blijven.

De koudehandgreep in hout biedt deze serie een extra exclusief aanzicht. Opmerkelijke opties bij vele modellen van beide series zijn : een ruimte voor extra warmte-accumulerende massa, een ingebouwd draaiplateau en een aan de kachelvorm aangepaste vloerplaat in glas.

Vele bekledingen zijn mogelijk in diverse kleuren staal en ceramiek, speksteen en ook zandsteen. Deze laatste steensoort is een echte hit omdat de nerven de steen een houten uitzicht bieden.

Bron: DAN SKANNieuws rubrieken

Labels